موسیقی فجر ۳۹ در آینه مهر؛ معرفی پاپ خوان های جشنواره سی ونهم

آبنما کار: بخش پاپ جشنواره موسیقی فجر در حالی برگزار می گردد که کاهش نسبی قیمت بلیت، حضور پرتعداد خواننده های پرطرفدار و افزایش یک سالن دیگر از نکات قابل توجهی است که می توان به آنها اشاره نمود.

به گزارش آبنما کار به نقل از مهر، سی و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر از روز دوشنبه ۲۳ بهمن ماه در حالی کار خودرا در بخش های مختلف شروع خواهد کرد، که بر طبق تازه ترین برنامه ریزی ها و اقداماتی که از طرف ستاد برگزاری این رویداد موسیقایی اتخاذ شده، یک سالن دیگر به سالن های میزبان برگزاری بخش موسیقی پاپ جشنواره موسیقی فجر اضافه شده است.
افزایش تعداد سالن های برگزاری کنسرت موسیقی پاپ سی و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر در صورتی است که این بخش همیشه جزو بخش های پرطرفدار و پرمخاطب جشنواره موسیقی فجر شمرده می شود. فرآیندی که بااینکه مدیران برگزاری این رویداد در تازه ترین نشست خبری خود اعلام نمودند برای تامین منافع مالی در جشنواره حضور ندارد، اما باید بپذیریم بخش زیادی از پروسه جذب مخاطب جشنواره خصوصاً طی سالهای اخیر در بخش اجراهای موسیقی پاپ جشنواره صورت می گیرد. مسیری که بی شک نمی توان منکر وجود آن شد، اما نباید بواسطه چنین استقبالی از دیگر بخش های جشنواره غافل شد. شرایطی که به شدت در پروسه لطمه پذیری قرار گرفته و باید برای حل بحران مخاطب آن برنامه ریزی مؤثری انجام داد.
برنامه ریزی که بااینکه ایده تشکیل «کمیته مخاطبان» جشنواره می تواند، آغازگر حرکتی جدی در عرصه مخاطب سنجی رویداد موسیقی فجر و لطمه های آن به حساب آید، اما ضرورت توجه به آن در روزهای خارج از جشنواره و برگزاری نشست های لطمه شناسی در این زمینه امری بسیار ضرورت دارد. شرایطی که از پس خبری که رضا مهدوی دبیر این دوره از جشنواره موسیقی فجر طی روزهای گذشته در خصوص مستقل شدن موسیقی پاپ در قالب یک جشنواره مجزا به رسانه ها ارائه کرد می تواند حساسیت ماجرا را ۲ چندان کند.
بخش موسیقی پاپ سی و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر از روز دوشنبه ۲۳ بهمن ماه به میزبانی سالن میلاد نمایشگاه بین المللی تهران و فرهنگسرای بهمن کار خودرا با ۲۴ نوبت اجرای مختلف توسط خوانندگان مطرح این عرصه شروع خواهدنمود.
طبیعتاً نخستین نکته ای که در این دوره از جشنواره غیر از اضافه شدن فرهنگسرای بهمن تهران به سالن های میزبان بخش پاپ به چشم آمد، کاهش نسبی قیمت بلیت کنسرتهای این بخش به نسبت اجراهای خارج از جشنواره خوانندگان موسیقی پاپ است که بر طبق قیمت های مندرج در سامانه فروش بلیت از کف قیمت ۹۵ هزار تومان شروع و تا سقف ۴۹۵ هزار تومان نیز ادامه دارد. فرآیندی که در روال عادی کنسرت ها در عرصه سقف قیمت بلیت ها بعضاً تا ۹۰۰ هزار تومان و در کف نرخها بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان محاسبه می شود.
البته باید دید آن چه به لحاظ محتوایی از طرف خوانندگان دعوت شده به بخش موسیقی پاپ جشنواره ارائه می شود، آیا به کیفیت و کمیت همان اجراهای خارج از جشنواره است یا خیر؟ چونکه در ادوار گذشته بخش موسیقی پاپ جشنواره بعضاً مشاهده شده که کنسرت جشنواره خیلی از خوانندگان آنچنان که در اجراهای معمول و خارج از جشنواره خود تلاش می کنند کنسرت پرشور و بامحتوایی را عرضه کنند، به میزان کمتری است. موضوعی که امید می رود در این دوره از جشنواره دقیقاً برمبنای همان کیفیت و کمیتی باشد که در اجراهای معمول از این خواننده ها شاهد بودیم.
اما از نقاط قابل اتکایی که می تواند در بخش موسیقی پاپ جشنواره مورد توجه قرار گیرد، حضور هنرمندان مطرح و شناخته شده ای است که کنسرتهای آنها در طول سال به طور معمول از استقبال بسیار خوبی از طرف مخاطبان مواجه می شود. شرایطی که امید می رود در این دوره از جشنواره خصوصاً با اضافه شدن فرهنگسرای بهمن بتواند به داغ شدن تنور جشنواره کمک نماید. برای اینکه موقعیت جغرافیایی فرهنگسرای بهمن که در جنوب پایتخت قرار گرفته، می تواند هم فرصت خوبی برای خوانندگان برای مواجهه با طیف متفاوت تری از مخاطبان و هم شرایطی برای آزمون و خطای کیفی یکی از بهترین سالن های اجرای برنامه های موسیقایی در جنوب تهران باشد که از این پس بتواند در کنار سالن های شمال شهر، میزبان مخاطبان در منطقه متفاوت تری از پایتخت باشد.
بر اساس برنامه ریزی انجام گرفته آرون افشار، مسعود صادق لو، مهدی احمدوند، آرش و مسیح، سهراب پاکزاد، اشوان، حامد محضرنیا، ناصر زینلی، حمید هیراد مصطفی راغب و گروه ماکان در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی تهران کنسرتهای خودرا برای اساس جدول زمان بندی جشنواره برگزار می کنند. ضمن این که در فرهنگسرای بهمن نیز به ترتیب علیرضا طلیسچی، معین زندی، آرمین زارعی، محسن یگانه و حامیم هرکدام در ۲ نوبت آثارشان را پیش روی مخاطبان قرار می دهند.
سی ونهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر به همت دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط انجمن موسیقی ایران با همکاری بنیاد رودکی به دبیری رضا مهدوی از ۲۳ تا ۲۸ بهمن، امسال در بخش های رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی همزمان در تهران و استانهای دیگر برگزار و جایزه ترانه، جایزه موسیقی و رسانه، بخش سرود و نشست های پژوهشی برنامه های دیگر این دوره از جشنواره خواهد بود.
برای مشاهده جدول سی و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر اینجا را کلیک کنید.

منبع: