از حواشی جشنواره های فجر و تعویق ثبت نام حج تا یادبود حبیب الله صادقی

آبنما کار: مروری بر اخبار فرهنگی هنری روز دوشنبه 26 دی ماه را در این گزارش بخوانید.
به گزارش آبنما کار به نقل از ایسنا، یکی از رویدادهای مهم روز دوشنبه، برگزاری آیین بزرگداشت حبیب الله صادقی در زمینه هنری بود که در قالب چهار رویداد هنری با عنوان «یادِ حبیب» انجام و در قسمتی از این آیین از سردیس حبیب الله صادقی ساخته نادر قشقایی رونمایی گردید.
در ادامه خبرهای روز، سازمان حج و زیارت از به تعویق افتادن زمان ثبت نام حج تمتع ۱۴۰۲ آگاهی داد و از سویی هم مطالعه سنگ ها و فسیل های کوشک احمدشاهی کاخ نیاوران، همچون سنگی از ماه که هدیه‌ی نیکسون ـ رئیس جمهور وقت آمریکا ـ بود، با یک علامت سوال به پایان رسید.
وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز از بازدید رایگان آتش نشان ها از موزه ها و کاخ های تاریخی شهر تهران در ۳۰ دی ماه، همزمان با سالگرد پلاسکو و همین طور تمدید زمان مزایده چهار عمارت تاریخی و سامان دهی نقش برجسته شاپور در داراب آگاهی داد.
همین طور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تازه ترین جلسه شورای سیاست گذاری سی و چهارمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اصرار کرد که نمایشگاه کتاب باید باشکوه اجرا شود و در پی امضای تفاهم نامه میان فرهنگستان زبان و ادب فارسی و سازمان ملّی استاندارد ایران، کارگروه واژه گزینی ویژه اصطلاحات حوزه تخصصی سازمان استاندارد، افتتاح شد.
افزون بر این ها مدیر امور سینماهای چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر آخرین وضعیت سینماهای این دوره از جشنواره را تشریح و اسامی سینماهای مردمی جشنواره فیلم فجر تا ۴ بهمن را اعلام نمود.
در ادامه هم امیرحسین مجتهدی ـ کارگردان و فرزند زنده یاد حمید مجتهدی ( سازنده مستند «ایران») که این روزها درحال ساخت ادامه این مجموعه است، از آماده سازی قسمت های جدید مستند «ایران» برای پخش در نوروز ۱۴۰۲ به ایسنا آگاهی داد.
بعلاوه اینکه سریال «سرگیجه» با بازی بازیگرانی چون حامد بهداد، رعنا آزادی ور، هومن سیدی، هادی حجازی فر، علی عمرانی، مهراوه شریفی نیا و پیام دهکردی از دوشنبه در شبکه نمایش خانگی منتشر گردید و اعلام گردید که رضا کوچک زاده تهمتن برای چهارمین سال به عنوان مدیر رادیو انقلاب منصوب شده است و این برنامه از شنبه آینده شروع به کار می کند.
در ادامه مروری بر گفت وگوها و گزارش های انتشار یافته در این روز داریم:
در بخش ادبیات و کتاب گفت وگویی با مهدی رجبی ـ نویسنده و مترجم ادبیات کودک و نوجوان ـ داشتیم که از انتشار کتاب جدید خود با عنوان «هاله هله هوله» و آماده بودن دیگر کتابش درباره ی سیل آگاهی داد.
این در حالی بود که در زمینه تئاتر گزارشی از حال و هوای ششمین دوره جشنواره تئاتر فجر داشتیم و در ادامه با بهمن علاقبندان که این روزها نمایش «که؟» را روی صحنه می برد، گفت و گو کردیم، او با تحریم تئاتر در این روزهای خاص مخالف است و درباره ی ماهیت نمایش اش به ایسنا توضیحاتی ارائه داد.
گفت وگویی هم با محمد قنبری -مدیر پردیس سینمایی مگامال – درباره ی تاثیر سرمای هوا بر وضعیت گیشه سینماها و حضور مردم پرداختیم که به عقیده او «در پنج شنبه و جمعه ای که گذشت سرمای هوا تاثیر بسیار زیادی در کاهش مخاطب داشت و با این سرما مردم اکثرا ترجیح می دهند در خانه بمانند. ضمن این که متاسفانه بسیاری از سینماها بخاطر صرفه جویی در مصرف گاز با مشکل گرمایشی مواجهند.» البته باتوجه به ناآرامی های چند ماه گذشته، فیلم های روی پرده فروش ایده آل خودرا ندارند و طبق اذعان دست اندرکاران این فیلم ها مشکلاتی همچون نبود شرایط مناسب برای پخش تیزرهای تبلیغاتی به ویژه از تلویزیون و نیز شدت گرفتن سرمای هوا وضعیت را برای آنها مشکل تر کرده است.
اما در زمینه سینما، گزارشی هم از بخش بین المللی جشنواره فیلم فجر داشتیم که بعد از نزدیک به یک دهه بار دیگر در جشنواره فیلم فجر با عنوان بین الملل اجرا شود که البته جزییات رسمی زیادی از آن در دسترس نیست. چند روز قبل خبر فراخوان کارگاه های آموزشی و تخصصی چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر نیز منتشر گردید که مقرر است با حضور اساتید بین المللی با موضوعات صدا، موسیقی، تولید مشترک، فاند بین المللی و فیلمنامه نویسی از ۱۶ الی ۲۱ بهمن ماه اجرا شود و در این مورد هم اسامی کسانی که کارگاه ها را برگزار می کنند، منتشر نشده است.
حال به سراغ بخش موسیقی می رویم، بخشی که این روزها برای آن نسخه برگزار نکردن کنسرت ها را می پیچند و صدای زیادی از آن شنیده نمی گردد، به گفت وگویی با یک تهیه کننده موسیقی با موضوع لزوم جاری شدن باردیگر جریان موسیقی در کشور، پرداختیم که به ارائه راهکار هایی همچون آنها «تحلیل واقع گرایانه و متوازن مسئولان و مردم از شرایط فعالان صنف موسیقی»، «تعامل و همکاری اهالی موسیقی» و «پرداخت کمک هزینه های دولتی» پرداخت.
در گزارش دیگری که روز دوشنبه که در بخش گردشگری و میراث فرهنگی ایسنا انتشار یافت، به بررسی کارشناسی بودجه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سال ۱۴۰۲ پرداختیم. بر این اساس نتیجه بررسی لایحه بودجه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سال ۱۴۰۲ نشان میدهد بااینکه کل بودجه این وزارتخانه حدود ۳۶ درصد نسبت به سال قبل بالا رفته است اما باتوجه به حجم زیاد و متنوع و مهم این وزارتخانه فقط چهارده صدم درصد (۰.۱۴%) از بودجه عمومی در لایحه بودجه ۱۴۰۲ برای این بخش پیش بینی شده است.
در ادامه هم گفت وگویی با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی داشتیم که از تعطیلی کارگاه های مرمتی در این استان بدنبال افت شدید دما آگاهی داد.
اخبار فرهنگی هنری در جهان
روز دوشنبه اخبار فرهنگ و هنر جهان بشتر پیرامون سینما و فیلم گذشت، بر این اساس بیست و هشتمین دوره جوایز سالانه« انتخاب منتقدان» با اعطای جوایز اصلی به «همه چیز همه جا به یک باره» و سریال «بهتره به سول زنگ بزنی» انجام شد و در ادامه سی و چهارمین جشنواره بین المللی فیلم «پالم اسپرینگز» آمریکا با بیان برندگان هیات داوران فیپرشی و دیگر برگزیدگان پایان یافت و فیلم «سنت عمر» به کارگردانی«آلیس دیوپ» که نماینده سینمای فرانسه در اسکار ۲۰۲۳ است، جایزه فیلم خارجی را از هیات داوران انجمن بین المللی منتقدان فیلم (فیپرشی) دریافت کرد.
همین طور «آخرین بازمانده» (The last of us) ـ ساخته «ناتی داگ» ـ که قبل از این یک بازی ویدیوئی اکشن و ماجراجویی بود، این دفعه در قالب سریال به مخاطبان ارائه می شود و روز دوشنبه نخستین قسمت آن منتشر گردید.

منبع: