مدیرکل میراث فرهنگی گلستان خبر داد شناسایی بیش از ۱۰۰ روستا برای اجرای موزه میراث روستایی گلستان

به گزارش آبنما کار، گلستان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان از اختصاص ۵۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال اعتبار از منابع ملی و استانی در امتداد تسریع در عملیات اجرائی فاز اول موزه میراث روستایی گلستان آگاهی داد و اظهار داشت: بیش از ۱۰۰ روستا برای اجرای موزه میراث روستایی گلستان شناسایی شده است.
محمدجواد ساوری امروز سه شنبه ۲۹ شهریورماه در گفتگو با خبرنگاران اظهار نمود: عملیات اجرایی این مرحله از پروژه موزه میراث روستایی گلستان در جهت تسریع در اجرای فاز نخست آن، با اختصاص اعتبار ۵۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریالی از منابع ملی و استانی شروع شد.
وی ادامه داد: باردیگر چینی دو سازه روستایی تِلار و خانه دنکوب با اعتبار ۳۰ میلیاردریال و همینطور اجرای الحاقات سازه خانه قلندر آیش شامل طویله و تنور و ایجاد مسیر دسترسی به طول ۱۰۰۰ متر بین سازه های مختلف پروژه بااعتبار ۲۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال همچون اقدامات پیشبینی شده برای عملیات اجرایی این مرحله از پروژه است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان افزود: تِلار، سازه ای کاملاً چوبی با قدمت ۱۰۰ سال از روستای کوهپایه ای جفاکنده شهرستان بندر گز و خانه دنکوب هم که قدمت آن به ۱۵۰ سال قبل مربوط است در ارتباط با روستای کوهستانی آلستان شهرستان علی آبادکتول است.
ساوری ضمن اشاره به این که برای اجرای موزه میراث روستایی گلستان بیشتر از ۱۰۰ روستا در سطح استان با بیشتر از ۴۰ گونه معماری شناسایی و مستندسازی شده است، خاطرنشان کرد: در فاز اول اجرای این پروژه ۵ سازه روستایی از ناحیه جلگه ای و کوهپایه ای استان اجرا و بهره برداری می شود.
وی بابیان این که برای اتمام کامل فاز نخست پروژه موزه میراث روستایی گلستان که تابحال ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته، ۱۵۰ میلیاردریال اعتبار موردنیاز است، اظهار داشت: ساخت پارکینگ، سر درب ورودی، حصارکشی، تکمیل عملیات زیرساختی همچون آب و برق، ساخت انبار و… از برنامه های اجرایی باقی مانده فاز اول پروژه موزه میراث روستایی گلستان است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان در ادامه خاطرنشان کرد: تابحال و طی سالهای ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۰ برای این پروژه مبلغ ۱۱۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال هزینه شده است که از این میزان ۹۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال از منابع ملی و ۲۲ میلیاردریال از منابع استانی تأمین اعتبارشده است.
ساوری افزود: ازجمله اقداماتی که تابحال به استفاده از این اعتبار اجرایی شده میتوان به اجرای چهار سازه روستایی، بهسازی و راه اندازی سرویس بهداشتی، محوطه سازی سازه های روستایی، تکمیل زیرساخت های ضروری و موردنیاز پروژه مانند آب، برق و شبکه های ارتباطی، آماده سازی راه های داخلی دسترسی به موزه، ساخت بخش ورودی و نگهبانی موزه (فروش بلیت) و باردیگر چینی سازه روستایی نمادین موزه در محدوده ورودی اشاره نمود.
موزه میراث روستایی گلستان که دومین مدل در نوع خود در کشور است و با برآورد اولیه ۵۰۰ میلیاردریال به مساحت ۵۰ هکتار در زون فرهنگی پارک جنگلی قرق در حال اجرا می باشد، باهدف حفظ، نگهداری، احیا مواریث فرهنگی روستایی شامل ملموس و ناملموس در سطح استان گلستان راه اندازی خواهد شد.

منبع: