ساوجی ها در عمارت تاریخی حاکم نمایشگاه صنایع دستی برپا کردند

آبنما کار: مرکزی به مناسبت فرا رسیدن هفته گردشگری و صنایع دستی و برای نخستین بار در ساوه نمایشگاه صنایع دستی در بنای تاریخی عمارت حاکم افتتاح شد.

امام جمعه ساوه امروز پنجشنبه ۱۰ مهرماه در آئین گشایش این نمایشگاه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار نمود: ساوه از طرفیت های بالایی در حوزه هنری و صنایع دستی برخوردار می باشد که بالفعل کردن این ظرفیت ها منجر به شکوفایی استعدادهای هنرمندان و معرفی هویت اصیل مردم این شهرستان خواهد شد.

حجتالاسلام سیدابراهیم حسینی معرفی هنرهای هنرمندان را گامی در جهت شناساندن ظرفیت ها و استعدادها دانست و اضافه کرد: صنایع دستی شاخص ترین هنر بومی و فرهنگی ایران است و توسعه پایدار در حوزه صنایع دستی نیازمند فعالیت مستمر و جریان سازی است و برگزاری این نمایشگاه ها بستر توسعه و رشد را فراهم می آورد.

در ادامه معاون استاندار و فرماندار ساوه هم اظهار داشت: ساوه به لحاظ قدمت بالای تاریخی از بیشترین آثار و ابنیه تاریخی در استان مرکزی برخوردار می باشد و بیشترین آثار ثبتی به علت تاریخچه و پیشینه بالا مربوط به این شهرستان است و همین ظرفیت ها سبب شده است تا نقش بی بدیلی در توسعه تمدنی استان ایفا کند.

علی میرزایی با تاکید بر حفظ هویت تاریخی شهرستان ساوه اظهار نمود: برگزاری نمایشگاه های صنایع دستی و کوشش برای جذب گردشگر با رونق صنعت توریسم و بهره گیری از ظرفیت تاریخی ساوه عاملی برای حفظ هویت تاریخی و گردشگری این شهرستان است.

وی با تقدیر از ابتکار و خلاقیت مدیریت عمارت حاکم (قلعه تاریخی امیرحسینی) در برگزاری نمایشگاه صنایع دستی برای معرفی هویت تاریخی ساوه خاطرنشان کرد: شناساندن ظرفیت صنایع دستی بعنوان یک هنر ماندگار و اصیل یکی از راهکارهای ایجاد فرصت های شغلی است.

وی تلفیق صنایع دستی و میراث فرهنگی با برگزاری نمایشگاه های مستمر در ابنیه تاریخی را عاملی برای معرفی هویت تاریخی و صنایع دستی دانست و اضافه کرد: این نمایشگاه علاوه بر معرفی فرهنگ دیرینه و کهن ساوه فرصتهای شغلی جدیدی را برای علاقمندان عرضه می دهد.

فرماندار ساوه خواهان بازدید شهروندان از این بنای تاریخی بعنوان هویت فرهنگی و تاریخی شهر هزار ساله ساوه شد و اضافه کرد: ساوه در زمینه های مختلف صنایع دستی، هنر و فرهنگ، حرف برای گفتن دارد و ما باید با برنامه ریزی، به درستی از این ظرفیت ها بهره برده و موانع و مشکلات پیش روی هنرمندان را برطرف نماییم.

مدیر عمارت تاریخی حاکم هم اظهار داشت: برای اولین بار نمایشگاه صنایع دستی همزمان با هفته صنایع دستی و گردشگری به مدت دو روز با رعایت پروتکل های بهداشتی در ۱۹ غرفه در قلعه و عمارت تاریخی حاکم برگزار می گردد.

مجتبی محبی امیرحسینی اضافه کرد: در این نمایشگاه غرفه های گلیم بافی، فرش بافی، میناکاری روی انواع فلزات، طراحی لوگو، خیاطی، عروسک بافی، عروسک سازی، نمد بافی و… با مشارکت اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی شهرستان ساوه، موسسات خیریه، سازمان های مردم نهاد، کمیسیون امور بانوان و هنرمندان محلی در معرض دید علاقمندان قرار دارد.

وی اضافه کرد: برگزاری نمایشگاه عکس با مشارکت انجمن عکاسان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان، بازدید از غرفه های صنایع دستی، بازدید از قدیمیترین بخش عمارت، بازدید از شاه نشین ها، مقرنس ایوان جنوبی، یزدی بندی گچی و بازدید از پنجره باز شوراسی و حمام عمارت از برنامههای جانبی این نمایشگاه است.

عمارت حاکم، نام کوشکی از مجموعه ی قلعه تاریخی عبدالله آباد یا عبدل آباد ساوه و یکی از مکان ها، جاذبه های تاریخی و دیدنی این شهر است. این عمارت حاکم نشین که سال ها متروک و تخریب شده بود، با همت و تلاش مالک خصوصی بازسازی و به یکی از زیباترین جاهای دیدنی ساوه و اقامتگاه بوم گردی تبدیل گشته است.

منبع: