گزارش آبنما کار؛ کارنامه یک مرکز موسیقایی در سالی که گذشت

آبنما کار: به گزارش آبنما کار، مرکز آوای انقلاب اسلامی (مأوا) از مجموعه های وابسته به سازمان هنری رسانه ای اوج در سال ۱۴۰۱ با تولید نزدیک به ۳۰ نماهنگ از مراکز فعال تولید نماهنگ بود.

به گزارش آبنما کار به نقل از مهر، «نماهنگ» یک ابزار هنری است که مفاهیم مورد نظر را با استفاده از تصویر، شعر و نوا منتقل می کند. مرکز آوای انقلاب اسلامی (ماوا) از مجموعه های در رابطه با سازمان هنری رسانه ای اوج ضمن فعالیت مستمر در تولید نماهنگ، تلاش خویش را انجام داده تا آثار ساخته شده هم از نظر بصری و هم از لحاظ محتوایی (شعر و موسیقی) دارای استاندارد کافی برای جذب مخاطب باشند.
این مجموعه موسیقایی ضمن انتشار ۳۲ نماهنگ در سال ۱۴۰۱، پویش های عزیزم حسین ۱ و ۲، لحظه دیدار، ایران ۸۰، سرباز حسینم، سلام فاطمه (س)، بیعت می کنم را برگزار کرد. برگزاری لیگ سرود ایران دیگر فعالیت مأوا است.
کارهایی که در روزهای عزاداری ماه های محرم و صفر صورت گرفت
مرکز موسیقی ماوا به مناسبت ایام سوگواری محرم و صفر مبادرت به تولید و انتشار هشت اثر کرد. نماهنگ ۱۰ قسمتی «نسل عاشورایی» با هدف آشنایی نسل دهه هشتاد و دهه نود با سوگواری سنتی تولید شد و روی آنتن شبکه های کودک و پویا رفت. رضا کشاورز کارگردانی نماهنگ را برعهده داشت و اشعار آنرا سیدجواد پرئی سرود.
نماهنگ «مسافران خورشید» به کارگردانی علی ملاقلی پور و با شعری از حمیدرضا برقعی، داستانی شبه واقعی در رابطه با کاروان زیارت حرم امام حسین (ع) را با زبانی تغزل گونه درآمیخته و بیان کرده است. ملاقلی پور در روایت این اثر از محرم زینال زاده، سیامک ادیب، صدر علیمحمدی، علی اصغر افشار، یاسمین رستمی، بنیامین رستمی، سلدا رقیبی، محمدطاها حاجی قلی و هستی طرزی استفاده نمود. ضمن این که نماهنگ «چراغ» به کارگردانی مهران علوی روایتی است از عشق و علاقه مردم طبقه های مختلف به امام حسین (ع) و تاثیری که ایشان در تحول انسان ها دارد. این اثر با شعر محمدحسین ملکیان، دکلمه صابر خراسانی و بازیگرانی چون رامین راستاد، حشمت الله آرمیده، امیررضا صحرانورد آماده شد.
«نمره عالی» به کارگردانی علی یوسفی، با صدای عبدالرضا هلالی و همخوانی گروههای سرود آوای احسان و میعاد دیگر نماهنگی است که به مناسب ماه محرم منتشر گردید. خط داستانی این نماهنگ در رابطه با بیعت نوجوانان با امام حسین (ع) و مشارکت آنها در راه اندازی هیات و سوگواری برای سیدالشهدا (ع) است. این در شرایطی است که نماهنگ انیمیشنی «لحظه دیدار» با صدای محمد حسین پویانفر و به کارگردانی رسول گورکانی با مبحث اربعین امام حسین (ع) و در جهت پویش پیاده روی این واقعه عظیم تهیه و منتشر گردید.
نماهنگ «حبیبی شکرا» با صدای محمدحسین پویانفر را احمد وعد کارگردانی کرد که در جهت کمپین ایرانی ها در تشکر از میزبانی مردم عراق بود و همزمان با اربعین حسینی منتشر گردید. «السلام علیک یا ابا عبدالله (ع)» نام دیگر نماهنگی است که دربرگیرنده سلام جا ماندگان اربعین حسینی بر شهیدان کربلا با حضور ملیت های مختلف است.
«محیا» به کارگردانی امیر مهندسیان با شعری از محمدحسین ملکیان و راویت بهار نوحیان داستان رفاقت دو پرستار را به تصویر می کشد که برای رفتن به سفر کربلا در اربعین حسینی درگیر ماجرا و اتفاقاتی می شوند. «محیا» ادای احترامی به کادر درمان و از خودگذشتگی و فداکاری آنان در حیطه شغلی و زندگی شخصی شان است.

برای ایران، به یاد آبادان، به خاطر غدیر
مرکز موسیقی ماوا در فصل تابستان نماهنگ «آبادان» با مبحث گرامیداشت چهلمین روز درگذشتگان حادثه متروپل آبادان را هم منتشر نمود. این اثر به کارگردانی امید مدحج توسط گروه کرال موج آبادان اجرا شد.
این مجموعه به مناسبت عید سعید غدیر خم سه نماهنگ منتشر کرد؛ همچون «هدیه اسباب بازی» به کارگردانی آرش آقاجانی، با شعر حمید رمی با صدای عبدالرضا هلالی و محمد حسین پویانفر و با حضور گروه سرود احسان. این نماهنگ با هدف زنده کردن سیره حضرت علی (ع) برای تکریم کودکان یتیم تولید شد. این اثر هنری، بچه های ایران زمین را تشویق به هدیه دادن یکی از اسباب بازی های خود به کودکان یتیم می کند که در مرکز آوای انقلاب اسلامی (ماوا) از مجموعه های در رابطه با سازمان هنری رسانه ای اوج ضمن فعالیت مستمر در تولید نماهنگ، تلاش خویش را انجام داده تا آثار ساخته شده هم از نظر بصری و هم از لحاظ محتوایی (شعر و موسیقی) دارای استاندارد کافی برای جذب مخاطب باشند قالب یک پویش بزرگ در روز عید غدیر خم در میدان ولیعصر (عج) برپا شد.
نماهنگ «بهترین بابا» بر مبنای قطعه شعری از محمد مهدی استخر توسط گروه سرود شمیم یاس و گروه سرود وصال اجرا شد. محمد حسین رادمهر کارگردانی آنرا برعهده داشت و مضمون اثر ابراز ارادت کودکانه به شخصیت والای حضرت علی (ع) است.
نماهنگ «مدح ولی» روایتی است از ابراز علاقه شیعیان با ملیت های مختلف به امام علی (ع) و شادمانی آنها برای جشن عید غدیر. کارگردانی این اثر را سید امیرحسین محمودیان برعهده داشت و بازیگرانی چون سیروس همتی، رضا نورانی، حسن رضازاده، مازیار سماعی و … در آن شرکت داشتند. «مدح ولی» بر مبنای اشعار حسین الساعی و رضا ولائی و با اجرای حسن سلام خانچی، سید محمدحسینی، محمد یاسین عاملی زاده، عطا سعادتی و امیر حسین باقری آماده و پخش گردید.
سازمان اوج در پاسداشت وطن و لزوم همدلی، چندین اثر هنری همچون چهار نماهنگ منتشر نمود. «ایران قوی» با صدای گروه دختران هم آوایی آفاق و شعار «زن های با عفت مدال افتخار میهن اند» یکی از آنها است. بازخوانی سرود «ای ایران» در میدان آزادی با اجرای ۳۰۰ نفری دختران و پسران ایران زمین دیگر اتفاقی است که با واکنش مثبت مخاطبان همراه شد. «میهن من» با صدای حسن سلام خانچی (موطنی) هم با محوریت این شعار ساخته شد: «ما شربت مرگ را خواهیم نوشید، اما هیچگاه برده دشمنان خود نخواهیم شد.» کلیپ «به احترام سرود جمهوری اسلامی ایران» عنوان محصولی از مرکز موسیقی مأوا است که با هشتگ «برای ایران» پیش روی مخاطبان قرار گرفت.

خوانندگی که با چند نماهنگ برای تیم ملی فوتبال خواندند
سازمان اوج به مناسبت حضور تیم ملی در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر هشت نماهنگ منتشر نمود. اولین اثر «لحظه صعود» با خوانندگی احسان جوادی نام دارد که در آیین رونمایی از پیراهن تیم ملی فوتبال در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر و بدرقه ملی پوشان، در چارچوب یک اثر نمایشی – موسیقایی به شکل زنده اجرا شد.
غلامرضا صنعتگر قطعه «تا پای جان برای ایران» را با شعری از امیر ارجینی خواند که حامد جهانبخش تنظیم کننده آن است. «کنارتیم» اثری است که توسط گروه سرود رسا با شعر مهدی استخر، آهنگسازی احسان جوادی و کارگردانی حسین لشکری منتشر گردید.
نماهنگ «ایران افتخار من» با حضور ۳۰۰ دختر و پسر ایرانی در چارچوب پرفورمنس توسط گروههای سرود وصال، قلب های بی قرار، ابناءالحسن، تسنیم، زینبیون، نغمه سپیدار، شمیم یاس و دختران طهورا اجرا شد. شعر نماهنگ را مهدی استخر سروده است و امید روشن بین آهنگسازی اش را برعهده داشت. سیدامیرحسین محمودیان هم کارگردان نماهنگ است. «ایران ۸۰» دیگر نماهنگی است که با هدف پشتیبانی از تیم ملی فوتبال کشورمان با اجرای گروه سرود کانون محمدیه، شعر قاسم صرافان و آهنگسازی احسان جوادی آماده و منتشر گردید.
مجتبی الله وردی (مُجال) قطعه «تیم بالا» را با آهنگسازی آریا آهنگران خواند و احمد ذوالفقاری نماهنگ را کارگردانی کرد. «نسل دلیران» و «خوب ترین خاک» (با صدای پویان اعتصامی) دیگر نماهنگ هایی هستند که با هدف پشتیبانی از تیم ملی فوتبال کشورمان توسط مرکز موسیقی ماوا منتشر گردید.

کارهایی که برای گرامیداشت سالروز شهادت حاج قاسم انجام شد
به مناسبت گرامیداشت سومین سال شهادت حاج قاسم سلیمانی مرکز موسیقی مأوا چهار اثر ارائه کرد. «قاسم آباد» که شعر آن با حال و هوایی متفاوت توسط حامد فلاحی راد سرود شده است، با حضور برخی از بازیگران نوجوان منطقه جنوب کشور آماده شد و ادای دین نسل نوجوان به شهید حاج قاسم سلیمانی و تاکیدی بر ادامه راه جهادی اوست. امید متحج کارگردان و سید صادق آتشی آهنگساز نماهنگ «قاسم آباد» هستند.
بزنگاه با عنوان فرعی «دستگیری حاج قاسم» به کارگردانی مهران علوی بر مبنای ناآرامی های اخیر ساخته شده و به صورت نمادین از شمایل حاج قاسم بهره برده است. این نماهنگ با استفاده از سخنرانی شهید سلیمانی و هم تصاویر آشوب ها، معترضان را دعوت به آرامش می کند. این نماهنگ یادآور روحیه ملی گرایانه و همینطور انقلابی شهید سلیمانی است.
موسیقی دو زبانه «تو زنده ای» با صدای شبزده و وَنگارد که در فضایی کاملاً متفاوت آماده شده، زبان حال نسل جدید و ارادت آنها به شهید حاج قاسم سلیمانی است. کارگردانی نماهنگ را امیرمحمد فرازنده برعهده دارد. قطعه موسیقایی «یک و بیست» تیتراژ برنامه تلویزیونی «ملک سلیمان» است که به شکل مجزا هم منتشر گردید. نام اثر، اشاره به ساعت شهادت حاج قاسم سلیمانی و یارانش دارد. حسین حقیقی خواننده این قطعه است؛ سید جواد پرئی ترانه آنرا سروده و علی وانیار تنظیم کننده آن است.

میلاد امام حسین (ع)، جشن نیمه شعبان و یک پویش موسیقایی
همزمان با برگزاری پویش «عزیزم حسین ۲» نماهنگی به همین نام، با صدای عبدالرضا هلالی و محمد اسداللهی و همراهی گروه سرود احسان منتشر گردید. محمد اسداللهی شعر آنرا گفته، آهنگسازی اش برعهده امید رهبران بوده و احسان جوادی میکس و مسترینگ اثر را انجام داده است.
مأوا همینطور به مناسبت سالروز ولادت امام حسین (ع) نماهنگ «ذکر جهانی» را با اجرای گروه سرود نجم الثاقب، با شعری از سیدصادق موسوی و تنظیم آریا شمس منتشر نمود. نماهنگ «بیعت» کار دیگری از مأواست که به مناسبت میلاد امام زمان (عج)، با نوای رضا هلالی و سجاد محمدی و همراهی گروه سرود نجم الثاقب منتشر گردید. علاقه مندان با همخوانی این سرود در پویش «بیعت می کنم» مشارکت کردند.
«خیال کن» بعنوان برترین اثر دومین دوره جشنواره نماهنگ فجر آخرین اثری است که مرکز موسیقی مأوا در اختیار علاقمندان قرار داده است. این اثر با خوانندگی میلاد هارونی، شعر مهدی استخر، آهنگسازی انوشیروان تقوی و کارگردانی وحید امینی ساخته شده است.

منبع: