بی محلی وزارت بهداشت به یک مطالبه

به گزارش آبنما کار معاون گردشگری در نامه ای از وزارت بهداشت درخواست نمود مشاغل گردشگری را برای ایمن سازی سفر در اولویت واکسیناسیون کرونا قرار دهند. این درخواست حدود یک ماه پیش به وزارت بهداشت عرضه شده، اما هنوز پاسخی دریافت نکرده است.
به گزارش آبنما کار به نقل از ایسنا، ولی تیموری ـ معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ پنجم مردادماه در نامه ای به علیرضا رئیسی ـ معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ـ یادآور شده است: «بحران ها و فجایع طبیعی پیاپی و از همه خطیرتر شیوع کرونا از سال ۱۳۹۸ باعث خسارات و لطمات جبران ناپذیری بر پیکره صنعت توریسم بعنوان یکی از کسب و کارهای به شدت صدمه دیده از کرونا شده است. نقش مؤثر و بی بدیل صنعت توریسم بعنوان یکی از پیشروترین صنایع درآمدزا و اشتغال زا به علت حجم خسارات وارده تا آخر سال ۱۳۹۹ به مبلغ ۳۲ هزار میلیارد تومان، فعالیتهای این بخشِ اثرگذار در توسعه اقتصادی کشور را مختل کرده است.
از آن جایی که مشاغل گردشگری بر مبنای تصمیم کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت کرونا در گروه یک رتبه بندی مشاغل قرار گرفته و به علت لزوم فعالیت در شرایط خاص کرونایی از یک سو و ارتباط مستقیم با افراد مختلف رجوع کننده از طرفی، در معرض مستقیم مبتلا شدن به این بیماری قرار دارند.»
معاون گردشگری در پیوست این نامه، مصادیق و مشاغل تاسیسات گردشگری مجوزدار از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را به وزارت بهداشت معرفی کرده و در ادامه درخواست کرده است: «دستور عاجل درمورد در اولویت قرار دادن افراد شاغل در تاسیسات گردشگری برای واکسیناسیون صادر شود تا فعالان این صنعت بتوانند با آمادگی بهتر و بیشتر برای دوران پساکرونا تصویر مناسبی از ظرفیت های کشور در عرصه های مختلف، همچون در حوزه گردشگری سلامت برای گردشگران بین المللی فراهم نمایند.»
واکسیناسیون عمومی در کشور از اسفندماه ۹۹ شروع شده است که به علت سرعت کند آن، وزارت بهداشت زمان بندی ای را برپایه ردیف شغلی و سنی تعیین کرد که مطابق آن، در فاز نخست، کادر درمان و بهداشت و بعد از آن، بالاترین گروه های سنی واکسینه شدند. در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰، با انتقادهایی که به روند کند واکسیناسیون عمومی وارد شد، وزارت بهداشت اعلام نمود در کنار گروه های سنی و بیماران زمینه ای، از مرداد و شهریورماه، زندانی ها و افراد حاضر در مراکز تادیب، پرسنل پلیس، نظامیان و سربازان در پادگان ها، گرمخانه ها، کمپ های معتادان و متجاهران، پرسنل بانک ها، حمل و نقل عمومی و آموزش را واکسینه می کند.
این شکل از اولویت بندی مشاغل برای واکسیناسیون، با عنایت به نیازهای جامعه به دیگر مشاغل خدماتی مورد انتقاد قرار گرفت. ازاین رو در پنجم مردادماه به دستور وزیر بهداشت اولویت بندی جدید واکسیناسیون کرونا اعلام گردید که بر مبنای آن، رانندگان حمل و نقل عمومی شهری، ریلی، جاده ای، دریایی و هوایی، زندانیان، معلمان و خبرنگاران، بیماران دیابتی که در سامانه ثبت نام کرده اند و باقی مانده بیماران صعب العلاج و بیماران خاص و نادر، در اولویت تزریق واکسن قرار گرفتند. به این لیست، استادان حوزه و دانشگاه هم اضافه شدند که این ترتیب شغلی هم مورد انتقاد قرار گرفت.
همچنین، با وجود نامه نگاری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و درخواست های مکرر فعالان صنعت توریسم که به شکل های مختلفی به وزارت بهداشت انتقال داده شد، درباره واکسیناسیون مشاغل در رابطه با سفر و گردشگری، کارمندان موزه ها و سایت های تاریخی و توریستی، هیچ واکنشی از جانب وزارت بهداشت نشان داده نشد.
وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا از زمان شیوع کرونا، جزو مخالفان سرسخت سفر و فعالیتهای گردشگری بوده اند و هر بار انتقادهای تندی را به نسبت به مسافرت ها و فعالیتهای گردشگری، بخصوص در محدودیت های کرونا وارد کرده اند. این درحالی است که با وجود استقبال مردم از سفر و متوقف نشدن این جریان حتی در زمان محدودیت ها، هیچ برنامه و یا راه کار مؤثر دیگری برای مدیریت و کنترل سفرها از جانب دستگاههای نگران عرضه نشده است.
سوای این مطالبه، بخش های خصوصی صنعت توریسم هم برای واردات واکسن مورد نیاز این بخش از وزارت بهداشت درخواست مجوز کرده اند، اما تمام این مطالبه هم با وجود دستور مقامات عالی کشور برای تأمین و تسریع واکسیناسیون کرونا، تا کنون بی پاسخ و بی نتیجه مانده است.
بی توجهی به مطالبه ایمن سازی سفر و گردشگری، درحالی است که در برنامه وزیر پیشنهادی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم هیچ اشاره ای به اولویت واکسیناسیون مشاغل در رابطه با خدمات سفر و موزه ها نشده است. در عوض، این برنامه بر تولید گسترده واکسن در کشور و فرصت سازی برای جذب گردشگران ورودی سلامت تاکید کرده است.

منبع: