آخرین خبر از وضعیت خانه نیما یوشیج

به گزارش آبنما کار دو نفر از اعضای شورای شهر تهران به همراه شهردار منطقه یک از «خانه نیما یوشیج» و «خانه موزه سیمین و جلال» بازدید نمودند. در حاشیه این بازدید از آغاز مرمت خانه نیما و احتمال آماده شدن آن برای سال آینده اطلاع داده شد.
به گزارش آبنما کار به نقل از ایسنا، حسن خلیل آبادی – عضو شورای شهر تهران- در حاشیه بازدید از «خانه نیما یوشیج» و «خانه موزه سیمین و جلال» به مناسبت روز «شعر و ادب فارسی» که با همراهی محمدجواد حق شناس – دیگر عضو شورای شهر تهران – انجام شد درباره وضعیت «خانه نیما یوشیج» اظهار نمود: سال ۹۶ که ابتدای کار شورای پنجم بود، خبری به دست مان رسید که خانه نیما از ثبت ملی خارج شده و در حال تبدیل به ساختمانی معمولی است. در بازدیدی که در ۲۶ دی ماه ۹۶ داشتیم، این خانه وضع اسفباری داشت. آن زمان خارج کردن این خانه از ثبت را منتفی کردند و دوستان ما در شهرداری توانستند با مالک ملک کنار بیایند. خانه نیما خریداری و برای بازسازی و مرمت در اختیار سازمان نوسازی قرار داده شد. ان شاءالله این خانه یک پاتوغ فرهنگی و یکی از خانه موزه های فاخر تهران خواهد شد.

او درباره زمان اجرایی شدن این پروژه هم اضافه کرد: زمان را باید زیباسازی قول بدهد و ما مجری طرح نیستیم. ان شاءالله در یک سال آینده بازسازی شروع شود و به مراحل پایانی برسد. امیدواریم اواسط ۹۹ به بهره برداری برسد.
خلیل آبادی همینطور درباره «خانه موزه سیمین و جلال» که قرار بود پاتوغ فرهنگی شود، اظهار نمود: چند مراسم این جا برگزار شده که در حوزه شعر و فرهنگ بوده است. اما ما توقع داریم اصحاب فرهنگ خود این جا را محل گفتگو و مراسم و بزرگداشت ها قرار بدهند.
او درباره نظر گرفتن از خانواده های این نویسنده ها برای بازسازی خانه های شان هم اظهار داشت: فرزند آقای نیما در ایران نیست و ما به او دسترسی نداریم. آقای جلال و خانم سیمین هم فرزندی نداشتند. اگر کسی از بستگان آنها باشد حتما از آنها استفاده می نماییم. بعضی از خانه موزه ها به دست خانواده های شان اداره می گردند، مانند خانه شهید بهشتی یا سحابی. در اداره و طراحی، خانواده ها در اولویت ما هستند.

سیدحمید موسوی – شهردار منطقه یک – هم درباره «خانه نیما» اظهار داشت: ما امسال اردیبهشت ماه بعد از چند سال موفق شدیم این جا را تملک نماییم. برج دو قرارداد را منعقد کردیم و برج سه خانه را تحویل گرفته و به سازمان زیباسازی دادیم. ملک ۵۵۸ مترمربع است و ۱۴۰ متر زیربنا دارد. ۱۳ و نیم میلیارد تومان ثمن معامله بوده که پرداخت شده است.
او تصریح کرد: برای ما مهم می باشد که هویت و معماری اثر حفظ شود و کمترین تغییرات در معماری اش اتفاق بیفتد. در عین حال ایستایی و مقاوم سازی بنا هم مهم می باشد، بنابراین طراحی ساختمان را به سازمان زیباسازی سپرده ایم تا با عنایت به حافظه تاریخی مراجعان این خانه که در خاطرات خود آنرا بیان کرده اند و همچنن وسایلی که احیانا از این خانواده باقی مانده این جا را تجهیز و مرمت کنند.
به گفته شهردار منطقه یک، سازمان زیباسازی تلاش دارد این خانه تا آخر سال ۹۸ مرمت و بازسازی شود و در سال ۹۹ امکان بازدید از آن وجود داشته باشد.