آبنما كار: وجود 13 كلیسا در محله جلفای شهر گنبدهای فیروزه ای و پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی نشان داده است این كلانشهر از ادوار گذشته كانون گفت وگوی ادیان بوده كه مسیحیان در جنوب غربی، یهودیان در شمال شرقی و زرتشتیان در شمال غربی در كنار مسلمانان زندگی می كردند. شاید اصفهان تنها شهری است كه چهارراه دارد كه یك سوی آن مسجد، سوی دیگر كنیسه و در یك سو كلیسا دارد.
به گزارش آبنما كار به نقل از ایسنا، هیچ هنر یا نقل و انتقالی نمی تواند به اندازه بازدید از یك مكان حس آنجا را انتقال دهد، ارمنستان دروازه آشنایی ایرانی ها با هنر غربی به حساب می آید، كه دیر آمنا پرگیچ مقدس(وانك) یكی از این مكان ها است یكی از همین ها كه می تواند دنیایی از هنر ارامنه را در دوران پر شكوه صفوی اصفهان به رخ بكشد، این كلیسا مهمترین و معروفترین كلیسای منطقه جلفای اصفهان است و زمانی بعنوان مركز تربیت كشیشان و خلیفه هم بوده و وانك به قدری برای ارامنه با اهمیت بوده است كه به مركز سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ارامنه بدل میگردد و معماری اولیه آن باز گرفتار تغییرات شده است مركز اسناد، برج ساعت، یادبود نسل كشی ارامنه و كتابخانه به مرور به بنای اصلی اضافه شده اند.
اما، در خیابان نظر كلیسای دیگری قرار گرفته كه به اندازه وانك معروفیت ندارد و كمتر هم مورد توجه قرار می گیرد تا ورودی میدان جلفا چند 10 متر بیشتر فاصله ندارد، ولی از نظر هنر كار شده در داخل این كلیسا شاید یكی از بی بدیل ترین كلیساهای اصفهان باشد. كلیسای بیتقحم(بیت اللحم) در سال 1628 میلادی و به دست یكی از تاجران معروف آن دوران ارامنه یعنی خواجه پطروس بنا شده است، بزرگترین گنبد كلیسایی باز متعلق به این كلیسا است كه از میدان جلفا به خوبی مشخص است این بنا در نمای خارجی و داخلی با شكوه ترین كلیسای اصفهان شمرده می شود.
از نظر قدمت یكی از قدیمی ترین كلیساهای جلفای اصفهان است تاریخ ثبت شده بر دیواره ورودی آن 1613 میلادی را نشان داده است این كلیسا در درون خود كلیسای هاكوپ مقدس را جای داده كه كلیسای كوچكی است، اما از نظر قدمت و تقدس یكی از مهمترین كلیساها برای ارامنه جلفا شمرده می شود، كلیسای معرفی شده آسدوادزادزین (ماریام، مریم) مقدس نام دارد كه هم تزئینات بیرونی و هم تزئینات داخلی دارد، جالب است بدانید كه در سال 1848 میلادی برج ناقوس خانه این كلیسا ساخته شده و نمازخانه استاپانوس باز در همین تاریخ در این كلیسا بنا شده، اما كلیسای اصلی كه نام مریم دارد در سال 1613 میلادی كامل شده است.
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی كند.
فایل آنرا از اینجا دانلود كنید: video/mp4

