تلاش مردمی برای نجات یک شاهکار هنری

آبنما کار: به گزارش آبنما کار، موزه ای در انگلستان در کمتر از یک هفته بیشتر از ۱۰۰هزار دلار برای خرید شاهکار هنری «ترنر» را جمع آوری کرد.
به گزارش آبنما کار به نقل از خبر آنلاین به نقل از ایسنا، فقط در عرض پنج روز، بیشتر از ۱۰۰٬۰۰۰ پوند (۱۳۷٬۰۰۰ دلار) با کمک مالی بیشتر از ۱۴۵۰ جمع آوری شد تا موزه و نگارخانه هنر بریستول بتواند شاهکار «ترنر» به نام «طوفان درحال خیزش» را قبل از آن که دوم جولای در ساتبیز لندن حراج شود، به دست آورد.
کمک هایی بین ۲ تا ۱۵٬۰۰۰ پوند از جانب حامیان مالی که مشتاق بودند این نقاشی در مالکیت عمومی باقی بماند، جمع آوری شد.
این اثر گمشده مقرر است ماه آینده باردیگر در حراجی ساتبیز لندن به مزایده گذاشته شود، اما این دفعه با قیمتی بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار پوند (۲۷۰ هزار تا ۴۰۰ هزار دلار).
این تابلو یکی از اولین نقاشی های رنگ روغن ترنر و نخستین اثری از این هنرمند است که به شکل عمومی به نمایش درآمد. این اثر اخیراً بعد از ۱۵۰ سال باردیگر کشف شد. سال گذشته، این تابلو به اشتباه به یک نقاش ناشناس نسبت داده شد و فقط به قیمت ۵۰۶ دلار در یک حراجی به فروش رفت. مالک جدید، تابلو را تمیز کرد و امضای ترنر باردیگر ظاهر شد.
«فیلیپ واکر»، رئیس بخش فرهنگ و صنایع شورای شهر بریستول، اظهار داشت: «این بلندپروازانه ترین کارزاری است که تاکنون در چنین بازهٔ زمانی کوتاهی راه اندازی کرده ایم، ازاین رو رسیدن به هدفمان تنها در پنج روز، دستاوردی خارق العاده است. ما از بخشندگی و حمایتی که مردم نشان داده اند، عمیقاً سپاسگزاریم. از کمک های کوچک تا هدایای بزرگ، این کارزار به دست اشخاصی پیش رفته است که عمیقاً به داستان بریستول و ترنر اهمیت می دهند و می خواهند هر دو در مجموعه عمومی ما بازتاب داده شوند.»
این نقاش نامدار رمانتیک انگلیسی در سال ۱۷۹۲ میلادی زمانیکه ۱۷ ساله بود و هنوز دانشجوی آکادمی سلطنتی هنر در لندن بود نقاشی «طوفان درحال خیزش، هات وِلز، از صخره سنت وینسنت، بریستول» را خلق کرد.
اولین آبرنگ وی در نمایشگاه تابستانی آکادمی سلطنتی در سال ۱۷۹۰، زمانیکه فقط ۱۵ سال داشت، به نمایش درآمد. طوفان درحال خیزش موفقیت جدیدی بود؛ اولین تابلوی رنگ روغن ترنر که به شکل عمومی در همان محل معتبر در بهار ۱۷۹۳، فقط چند روز قبل از تولد ۱۸ سالگی اش، به نمایش درآمد.
مبحث این تابلو، یک چشمه آب گرم و اسپا به نام هات وِلز هاوس در بریستول، نمونه ای بارز از تمایل ترنر به مناظر دراماتیک و احساسی است. این اثر به طراحی مقدماتی ای که در محل کشیده شده بود مرتبط است؛ طراحی ای که در یکی از اولین دفترهای طراحی ترنر آمده و پایهٔ یک آبرنگ در مجموعهٔ تِیت هم بوده است.
نسخه رنگ روغن این اثر توسط کشیش رابرت نیکسون خریداری شد و احیانا به سفارش او بوده است. این روحانی دوست و حامی اولیه ترنر بود و بخصوص از تلاشهای اولیه وی در نقاشی با رنگ روغن حمایت می کرد.
این نقاشی آخرین بار در سال ۱۸۵۸ میلادی در تاسمانی به معرض نمایش گذاشته شد. بعد از آن، اثر به مدت بیشتر از ۱۵۰ سال به مجموعه ای خصوصی منتقل شد و محققان فقط از راه اسناد مکتوبی که در آنها به این نقاشی اشاره شده بود، از وجود آن آگاه شده بودند. از آنجائیکه تصور می رفت این اثر یک آبرنگ باشد، گمان می رفت که نقاشی «ماهیگیر در دریا» که در سال ۱۷۹۶ در آکادمی سلطنتی به نمایش درآمده بود، اولین نقاشی رنگ روغن اثر «ترنر» باشد که به نمایش درآمده است.
این کشف جدید نه تنها حقیقت را روشن می کند، بلکه درک محققان از بلندپروازی های اولیه ترنر و توانایی های فوق العاده وی در رنگ روغن در سنین جوانی را گسترش می دهد.
«جولیان گاسکوین»(Julian Gascoigne)، متخصص حراجی ساتبیز، به گاردین گفته است: «این کشف، خیلی از دانسته ها یا آن چه فکر می کردیم در رابطه با ی آثار اولیه ترنر می دانیم و در رابطه با ی نحوه ی تکامل سبک و تکنیکش، تغییر می دهد. او درحال آزمون و خطای استفاده از رنگ روغن است، اما تمام تجربه ای را که پیشتر در آبرنگ داشته، به کار گرفته است.»
از آنجائیکه این اثر تا زمان ارائه در حراجی Dreweatts واقع در لندن که سال قبل انجام شد، به فراموشی سپرده شده بود، به اشتباه به یک «پیرو ژولیوس سزار ایبتسون»، نقاش قرن هجدهمی بریتانیایی، نسبت داده شد. در آن زمان، ارزش تخمینی اش بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ پوند (۷۵۰ تا ۱۰۰۰ دلار) ارزیابی شده بود، اما در نهایت فقط با قیمت ۴۰۰ پوند (۵۰۶ دلار) به فروش رفت.
رکورد حراج برای نقاشی ای از ترنر در ساتبیز لندن در سال ۲۰۱۴ ثبت شد؛ زمانیکه «نمای رم، از کوه آونتین»(۱۸۳۵) به قیمت ۳۰.۳ میلیون پوند (۴۷.۴ میلیون دلار) به فروش رسید.
این نقاشی از زمان کشف امضای ترنر، توسط محققان برجسته بررسی شده و اصالت جدید آن تأیید شده است.
کیت نیونهام، سرپرست ارشد هنرهای تجسمی در موزه و نگارخانه بریستول اظهار داشت: «ما مصمم هستیم هر کاری که بتوانیم انجام دهیم تا این اثر هنری را به بریستول بازگردانیم و به همهٔ کسانیکه اهدا کرده یا کارزار ما را به اشتراک گذاشته اند نشان دهیم که حمایت آنها مؤثر بوده است. اگر در مزایده موفق شویم، بی صبرانه منتظریم درهای مان را بگشاییم و از تمام برای تماشای طوفان درحال خیزش برای اولین بار بعد از بیشتر از ۱۵۰ سال استقبال نماییم.»
گرچه هدف ۱۰۰٬۰۰۰ پوندی موزه محقق شده است، کمپین جمع سپاری تا ساعت ۱۱: ۵۹ شب اول جولای باز خواهد ماند و تیم اعلام نموده است که هر پوند اضافه، شانس موفقیت آنها را در مزایده بیشتر خواهد نمود.

منبع: