به گزارش آبنما کار برنامه های هفته گرافیک ۹۸ در یک نشست خبری با حضور رئیس هیات مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران و دبیر این هفته در خانه هنرمندان ایران تشریح شد.
به گزارش آبنما کار به نقل از مهر، نشست هفته گرافیک ۹۸ با حضور فاطمه کرکه آبادی رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، زهرا پاشایی دبیر هفته گرافیک و میترا شاهسوند مدیر هنری هفته گرافیک، مهردخت دارابی دبیر انجمن صنفی طراحان گرافیک، سعید اسلام زاده مدیر ارتباطات رسانه دفتر هنرهای تجسمی و محسن سلیمانی نایب رییس انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران بامداد دوشنبه ۲ اردیبهشت در سالن امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار گردید.
فاطمه کرکه آبادی در این جلسه درباره انتخاب مبحث اظهار داشت: طبق سنت هر ساله، هفتم اردیبهشت ماه روز گرافیک جشن گرفته می شود. ما هم با برگزاری هفته گرافیک با رویکردهای متفاوت تلاش می نماییم تا به گفتمان جهانی گرافیک پایبند باشیم. امسال با عنایت به رویکرد جهانی سازمان جهانی دیزاین (ایکودی) با مبحث زنان طراح، انجمن صنفی طراحان گرافیک هم برنامه هایی برای انجام دارد که مشروح این برنامه ها را زهرا پاشایی دبیر هفته توضیح می دهد.
وی بیان کرد: افتتاحیه هفته گرافیک ۹۸ روز جمعه ۶ اردیبهشت ماه ساعت ۱۷ با سه نمایشگاه در گالری ممیز خانه هنرمندان ایران برگزار می شود.
مهردخت دارابی دبیر انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران درباره حضور میهمانان خارجی در هفته گرافیک بیان کرد: شرایط خاص ایران به علت تحریم ها سبب شد تا میهمانان محدودی را در هفته گرافیک پذیرا باشیم.
زهرا پاشایی دبیر هفته گرافیک ۹۸ درباره برنامه های این هفته با تاکید بر اینکه امسال نخستین باری است در انجمن کار گروهی صورت گرفته و برای هر بخش دبیری تعیین شده است، اظهار داشت: امسال در بخش بین الملل، نمایشگاهی با عنوان «ایران و ترکیه با زنان طراح» داریم که شامل آثار ۸۰ زن ایرانی و ترکیه ای از دهه ۵۰ تا ۶۰ سال است. مهمترین دلیل انتخاب هنرمندان این دوره، کار آنها با تکنولوژی بود که در این دوره به کشورهایشان وارد شده بود.
وی در مورد انتخاب زنان ایرانی و ترکیه ای هم بیان کرد: دلیل انتخاب زنان ایرانی و ترکیه ای به علت غرابت فرهنگی ایران و ترکیه است، همینطور ورود تکنولوژی به ایران و ترکیه همزمان بوده است و زنان دهه ۵۰ و ۶۰ نخستین نسلی از زنان هستند که با فناوری جدید سروکار داشتند و ما می خواستیم تأثیر تکنولوژی را بر کار آنها مورد نظر قرار دهیم.
پاشایی برنامه بعدی این هفته را نکوداشت سه زن پیشکسوت طراح دانست و اضافه کرد: نکوداشت مهنوش مشیری با رویکرد تصویرسازی، طاهره محبی تابان با رویکرد آموزش خلاق و مینو واثقی با رویکرد دیزاین ۹ اردیبهشت ماه در باغ موزه قصر برگزار می شود.
همچنین به پاس فعالیت های پرارزش این هنرمندان پیشکسوت، نمایشگاهی از آثار آنها روز ۶ اردیبهشت در گالری زمستان خانه هنرمندان افتتاح می شود.
وی در ادامه توضیح داد: نمایشگاه «از گذشته با زنان طراح» متشکل از آثار پوستر، جلد کتاب، لوگو، کاتالوگ و بسته بندی زنان طراح متولد ۲۰ تا ۴۰ شمسی است که ۶ اردیبهشت افتتاح می شود. همینطور نمایشگاه «کله اسب» با رویکرد پژوهشی هفته گرافیک روز ۱۰ اردیبهشت ماه در گالری ملک الشعرای بهار باغ موزه قصر افتتاح می شود. نمایشگاه های اعلان وضعیت، خاطرات کاغذی و پیمان ماندگار هم به ترتیب در نگارخانه مترو شهید بهشتی، ایوان انتظار میدان ولیعصر، موزه گرافیک ایران و باغ موزه قصر افتتاح می شوند.
دبیر هفته گرافیک همینطور به برگزاری دو نشست تخصصی در جریان برگزاری هفته گرافیک اشاره نمود و اظهار داشت: اولین جلسه با مبحث موشن ۸ اردیبهشت در باغ موزه قصر و دومین نشست با مبحث موشن دیزاین ۱۲ اردیبهشت ساعت ۱۷ در باغ موزه قصر برگزار می گردد.
وی در انتها تصریح کرد: برنامه های هفته گرافیک ۹۸ غیر از نشست های تخصصی در ۶ شهر ایران به صورت متوالی برگزار می گردد.
محسن سلیمانی نایب رییس انجمن هم در انتها نشست با اشاره به اینکه برای هفته گرافیک تبلیغات شهری داشتند، اظهار داشت: هزینه این تبلیغات شهری ورای هزینه ای بود که ما برای این منظور در نظر گرفتیم. همینطور پیش بینی هزینه هفته گرافیک زیر ۱۰۰ میلیون تومان بود که اداره کل هنرهای تجسمی بیشترین حمایت را داشته است اما حامیان این رویداد، سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، سازمان زیباسازی شهرداری تهران، خانه هنرمندان ایران، چاپ کوفا و انجمن طراحان گرافیک ترکیه بوده اند.