دامون شش بلوکی با مهر مطرح کرد؛ استاد جهانی با جشنواره نواحی همکاری می کند، مرگ مهجور یک استاد

آبنما کار: پژوهشگر موسیقی نواحی در تشریح تازه ترین فعالیت های خود از همکاری باردیگر با دانشگاه آتاتورک کشور ترکیه، گردآوری بعضی از آثار مادرش در چارچوب یک کتاب و همکاری با جشنواره موسیقی نواحی ایران گفت.

دامون شش بلوکی نوازنده و پژوهشگر موسیقی نواحی ایران و فرزند استاد پروین بهمنی از هنرمندان برگزیده موسیقی نواحی منطقه قشقایی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تشریح تازه ترین فعالیت های خود و مادرش توضیح داد: طبق برنامه ریزی هایی که از قبل انجام داده بودیم الان مشغول جمع آوری و تنظیم بعضی از تحقیقاتم در حوزه موسیقی قشقایی هستم که بزودی وارد مراحل نهایی خود خواهد شد. این درحالی است که مادرم هم اخیرا فعالیت هایی جدیدی را در حوزه های مختلف موسیقی منطقه قشقایی آغاز نموده که در این زمینه نیز همکاریهای مستمری با او دارم تا هرچه سریعتر به مرحله انتشار برسد. البته باید به این نکته نیز اشاره کنم که چندی قبل نیز به همت یک نشریه فرهنگی در شهر شیراز بزرگداشتی برای مادرم گرفته شد که خوشبختانه با استقبال خوب مخاطبان نیز رو به رو شد.
وی افزود: ستاد برگزاری جشنواره موسیقی نواحی ایران که طی دوره های گذشته با دبیری هنری جناب احمد صدری برگزار می گردد در این چند دوره اخیر رویکرد مناسبی را برای برگزاری جشنواره آغاز نموده و آن تمرکز روی یک سوژه خاص به تناسب هر دوره و پرهیز از کلی گویی است که در این یکی دو دوره اخیر مبحث منظومه های عاشیقی مورد توجه قرار گرفته است. از این جهت با عنایت به تخصص بنده در این عرصه ها که در حد و اندازه های خود پژوهش هایی را انجام داده ام بنا شده تا همکاری هایی با دوازدهمین جشنواره موسیقی نواحی در حوزه محتوا داشته باشم. براین اساس قرار شده تا رایزنی هایی با پرفسور علی کافکاسیالی رئیس دانشکده ادبیات «کاظیم کارابیکیر» دانشگاه آتاتورک کشور ترکیه داشته باشیم تا بتوانیم برنامه ریزی هایی را در این زمینه برای هرچه بهتر برگزار کردن جشنواره در کرمان انجام دهیم.
این پژوهشگر موسیقی نواحی اظهار داشت: من و مادرم سال های بسیار زیادی است که همکاریهای مستمری با جناب کافکاسیالی داریم بطوریکه در خیلی از پژوهش ها و برنامه های مختلفی که در حوزه موسیقی عاشیقی انجام گرفته همکاریهای مستمری را با یکدیگر داشته ایم. این مدرس دانشگاه به همراه فرزندش تلاش های بسیاری را در عرصه موسیقی عاشیق های ایران انجام داده اند که انضافا در نوع خود تلاش ها و فعالیت های بسیار ارزشمندی است. حتی ارزش برخی از این کارها در شرایطی بوده که به فارسی نیز ترجمه شده و در اختیار علاقه مندان قرار گرفته شده است. به هر حال استاد کافکاسیالی حوزه موسیقی عاشیقی ایران را رنگین کمان موسیقی عاشیقی می داند که می تواند در جهات مختلف مورد توجه قرار گیرد.
شش بلوکی اضافه کرد: تالیف شش جلد کتاب مربوط به زبان ترکان، آوانگاری اقوام ترک ایران خصوصاً حوزه ترکان قاراپاپاق، گردآوری و نت نگاری به همراه آنالیز آنها همچون فعالیت هایی است که استاد کافکاسیالی به همراه فرزندش در حوزه موسیقی عاشیقی انجام داده اند که هریک دربرگیرنده ارزش های فراوانی است و می تواند مورد توجه مخاطبان قرار گیرد. اتفاقا همین موضوعات هم بهانه ای شد تا بتوانیم از حضور این هنرمندان و پژوهشگران در جریان برگزاری هرچه بهتر جشنواره موسیقی نواحی ایران استفاده نمائیم که امیدوارم شرایط این همکاری محقق شود.
وی در بخش پایانی صحبت های خود اظهار نمود: متاسفانه طی روزهای گذشته استاد محمد جعفری نیا پسرعاشیق اسماعیل معروف که به صورتی چند عاشیق بازمانده کشورمان بودند در سکوت خبری مطلق دار فانی را وداع و جامعه موسیقی قشقایی ایران را داغدار کرد. او همچون هنرمندانی بودند که در زمان حیات خود تلاش زیادی برای حفظ و اشاعه موسیقی قشقایی انجام داد اما متاسفانه در سکوت کامل ما را ترک کرد و برای من جالب است که کمتر مدیری را توانستم پیدا کنم که در محل اقامت این هنرمند در شیراز از ماجرای درگذشت این هنرمند مطلع بوده باشد.

منبع: