گزارش ۵ ماه وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه نشان داد: سفر ایرانیان به ترکیه کم شد

آبنما کار: 700 هزار و 711 ایرانی در پنج ماه نخست سال 2019 میلادی به ترکیه سفر کردند. این آمار در مقایسه با سال قبل حدود 28 درصد کمتر شده است. با این وجود اتحادیه آژانس های مسافرتی ترکیه از هدف گذاری برای جذب 2.5 میلیون ایرانی تا آخر سال 2019 آگاهی داده است.
به گزارش آبنما کار به نقل از ایسنا، وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه در گزارشی وضعیت سفر به این کشور در ۵ ماه نخست سال ۲۰۱۹ را درحالی روشن کرده که ارزش لیر (واحد پولی این کشور) در چند ماه اخیر با افت مواجه بوده است و انتظار می رود این شرایط که کاهش هزینه ی خدمات را برای توریستهای خارجی به دنبال دارد، تا حدی برنامه جذب توریست در ترکیه را پیش براند.
بیش از ۱۲ میلیون و ۷۵۰ هزار نفر در پنج ماه نخست سال ۲۰۱۹ به ترکیه سفر کرده اند که ۱۱.۳۰ درصد رشد را نسبت به مدت زمان مشابه در سال ۲۰۱۸ نشان داده است. «طرح جامع و صندوق توسعه گردشگری» ترکیه پیش بینی کرده است این کشور امسال میزبان ۵۰ میلیون توریست خارجی باشد و سطح درآمد آن از این صنعت به ۳۵ میلیارد دلار برسد.
بیشترین گردشگران ترکیه از روسیه بوده که با جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۶۷۰ هزار نفر همچنان پیشتاز است. روس ها در این ۵ ماه به نسبت دوره مشابه گذشته حدود ۲۰.۵ درصد بیشتر به ترکیه سفر کرده اند. روسیه همچون بازارهای قدیمی و مهم گردشگری ترکیه بشمار می رود که نوع روابط سیاسی دو کشور همواره در سطح تعاملات گردشگری آنها اثر داشته است.
آلمان نیز با حدود یک میلیون و ۲۰۰ نفر در رده دوم کشورهایی که گردشگری به ترکیه می فرستند قرار دارد و بعد از آن به ترتیب گردشگران بلغارستان، ایران و گرجستان در رده های پایین تر جای گرفته اند.
از ایران در ۵ ماه نخست سال ۲۰۱۹ میلادی ۷۰۰ هزار و ۷۱۱ نفر به ترکیه سفر کرده اند که این عدد در مدت زمان مشابه سال قبل ۹۸۰ هزار و ۱۰۳ نفر بوده است.
هرچند گزارش ۵ ماهه وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه، ۲۸.۵۱ درصد افت در مسافرت ایرانیان را به این کشور نشان داده است اما آمار گردشگران ایرانی در ماه «می» (خرداد و اردیبهشت ۹۸) از حدود ۱۶ درصد رشد حکایت دارد. در همین یک مدت حدود ۱۴۲ هزار ایرانی به ترکیه سفر کرده اند، درحالی که این عدد در مدت زمان مشابه سال ۲۰۱۸ حدود ۱۲۲ هزار نفر بوده است.
اتحادیه آژانس های مسافرتی نیز با اشاره به سفر یک میلیون و ۶۷۰ هزار ایرانی در سال گذشته، پیش بینی کرده است: جمعیت گردشگران ایرانی در سال ۲۰۱۹ به ۲.۵ میلیون نفر برسد.
راه اندازی قطار تهران ـ وان ـ آنکارا با حجم تبلیغات گسترده ای که روی هزینه پایین آن در مقایسه با مسیر هوایی می شود، همچون عوامل افزایش سفر ایرانیان به ترکیه تلقی می شود.
حسن اردم ـ معاون رئیس اتحادیه آژانس های مسافرتی ترکیه ـ نیز به خبرگزاری آناتولی گفته که ایرانیان بیشتر متقاضی سفر به شهرهای ساحلی آلانیا، آنتالیا و مارماریس هستند.
او گفته که پروازهای چارتر از ایران به سبب برخی موانع قانونی امکان ورود مستقیم به فرودگاه های این شهرها را ندارند و ناچارند بعد از فرود در دیگر فرودگاه ها همچون دنیزلی، عافیون کارا حصار و آدانا مسافران را با پروازهای دیگر راهی شهرهای ساحلی کنند.
حرمت الله رفیعی ـ رئیس انجمن آژانس های مسافرتی ایران ـ نیز قبل تر آگهی داده بود که محدود شدن پروازهای ایرانی به شهرهای ساحلی جنوب ترکیه، بیشتر به نفع شرکت های هواپیمایی ترکیه و ضرر مالی هواپیماها و مسافران ایرانی منجر گردیده است.

منبع: