رئیس کمیته ملی موزه های ایران تاکید کرد: ضرورت تولید بانک جامع اطلاعاتی برای رفع مشکلات موزه ها

آبنما کار: رئیس کمیته ملی موزه های ایران با تاکید بر اینکه موزه ها و کتابخانه ها می توانند از تجربیات یکدیگر استفاده کنند، اظهار داشت: تولید بانک جامع و سامانه اطلاعاتی موزه ها و کتابخانه ها می تواند بخش قابل توجهی از مشکلات و نابسمانی ها را رفع کند.
به گزارش آبنما کار به نقل از ایسنا، احمد محیط طباطبایی عصر امروز در دومین نشست هم اندیشی مدیران و مسئولان کتابخانه ها و موزه های وقفی کشور که در سالن حضرت خدیجه(س) کتابخانه حرم مطهر برگزار شد، با اشاره به اینکه موزه مکانی است که از رویدادهای فرهنگی و تاریخی بشر حراست می کند، اظهار نمود: کتابخانه ها و موزه های مختلفی در ایران اسلامی به دلیل وجود فرهنگ وقف و اماکن مقدس به وجود آمده اند.

وی با اشاره به اینکه سنت وقف قبل از ورود اسلام به ایران هم در این کشور وجود داشته است، افزود: این فرهنگ جدای از خدماتی که برای مردم در حوزه های خدماتی و رفاهی به دنبال داشته، توانسته است باعث حفاظت از میراث فرهنگی و فکری قدیمی ها شود و این میراث را با تولید مدارس به نسل جدید منتقل کند.

رئیس کمیته ملی موزه های ایران تصریح کرد: در موزه ها اشیایی قرار می گیرد که ارزشی بالاتر از دیگر اشیا دارد و این اشیا می تواند آموزش صدها یا هزاران نفر را به دنبال داشته باشد؛ با این نگاه زنده نسبت به آینده اشیا موزه یک جایگاه و اهمیت متفاوت خواهد داشت.

وی با تاکید بر اینکه موزه ها و کتابخانه ها می توانند از تجربیات یکدیگر استفاده کنند، عنوان کرد: تولید بانک جامع و سامانه اطلاعاتی موزه ها و کتابخانه ها می تواند بخش قابل توجهی از مشکلات و نابسمانی ها را رفع کند.

طباطبایی با اشاره به اینکه مرمت و حفاظت آثار موزه ها باید مورد توجه قرار گیرد، مطرح کرد: تبادل اطلاعات میان موزه ها و کتابخانه ها می تواند باعث شناسایی جامع آثار شود و در این راستا هم جلسات مختلف برای انجام هماهنگی مورد نیاز دنبال می گردد.
وی بر ضرورت برگزاری دوره های آموزشی کشوری برای کتابداران و موزه داران تصریح کرد و افزود: اگر در کتابخانه ها و موزه ها به دنبال ترویج فرهنگ وقف باشیم، در آینده میراث و سرمایه های بیشتری را در اختیار خواهیم داشت.